RING OSS - 018-444 56 97

Trädfällning Norrort

RING OSS - 018-444 56 97

Trädfällning

Vi är trädfällare i Norrort

Kontakta oss - den här sidan om trädfällning i Norrort är ledig och kan bli er!

Nedan är exempel på text som kan stå kvar eller skrivas om för att anpassa just efter ert företag.

Vi som arbetar med trädfällning i Norrort har arbetart med detta i många år. Oavsett erfarenhet är varje trädfällning unik. Vi vet att många träd har en naturlig fällriktning. När vi fäller träd arbetar vi med trädets naturliga lutning, grenriktning och vindriktning för dagen.

Vi tittar också på trädet självt; finns det döda delar på trädet? Finns det något med trädet som vi måste ta särskild hänsyn till? Finns det grenar på trädet som kan försvåra fällningen av trädet? Allt sådant påverkar vår planering av trädfällningen och hur vi sedan går tillväga.

Vi beräknar brytmån för trädet

Bland det viktigaste som vi beräknar är vilken brytmån som trädet kan ha; att brytmånen har tillräcklig längd och bredd. Längden ska vara minst 80 procent av trädets diameter och bredden ska vara 10 procent av trädets diameter i brösthöjd. När vi börjar såga i trädet ser vi till så att brytmånen är tillräckligt stor på trädet.

Det allar säkraste är att fälla ett friskt träd som faller enligt våra beräkningar. Svårigheten kan vara om trädet har röta eller någon annan defekt. i Så fall kan trädet falla på ett annat sätt än vad vi har förutspått.

Vi utför även stubbfräsning

Det blir alltid en stubbe kvar när vi har fällt trädet. Om ni önskar kan vi se till så att stubben försvinner med rötterna. Det brukar vara ganska vanligt att de allra flesta förutom trädet även vill ha bort stubben som annars blir kvar i trädgården. Vi kan lätt se till att den blir bortfräst. 

Kontakta oss för en kostnadsfri offert så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa er!